© Marcel van Kerkvoorde c/o Pictoright.nl (CISAC)

Marcel van Kerkvoorde

Beeldend kunstenaar en initiator kunst- en cultuurprojecten

Anno Dijkstra, Installation
Playtime, installation
Een genoeglijk gemis, installatie

Creating an inspiring environment

Ik vind het belangrijk om activiteiten te ontwikkelen die de culturele infrastructuur in mijn omgeving versterken. Daarom neem ik initiatieven waardoor deze verbanden en structuren ontstaan. Zo werkte ik samen met een enthousiaste groep aan de realisatie en ontwikkeling van het Kunstfort bij Vijfhuizen, centrum voor actuele kunst, organiseerde ik als bestuurslid van Stichting Gemengd Bedrijf  kunstmanifestaties en besteed ik veel aandacht aan de ontwikkeling van educatie.

 

Bijzondere tentoonstellingen en projecten scheppen een kader en creëren een inspirerende omgeving. Als organisator en curator maak ik twee soorten tentoonstellingen.

 

Als kunstenaar initieer ik rond een thema uit mijn eigen oeuvre een tentoonstelling, waarvoor ik collega-kunstenaars uitnodig om samen met mij werk te tonen.  Daarnaast maak ik tentoonstellingen als zelfstandig curator. In deze tentoonstellingen toon ik geen eigen werk.

 

Don’t shoot the piano player, gold leaf, silver leaf, oil on metal, wood
Andre Pielage, installation

Fiat lux

 

De tentoonstelling is onderdeel van een langlopend project waarbinnen ik verschillende kunstwerken en tentoonstellingen maak. Hierin onderzoek ik de huidige Europese crisis en associeer ik vanuit historische en politieke parallellen met begrippen als gelijktijdigheid, onvermijdelijkheid, onomkeerbaarheid, lot en keuze.

 

Kunstfort

 

Na een voorbereiding van ruim vier jaar opende het Kunstfort bij Vijfhuizen in mei 2005 de deuren. Daar stelde ik  drie keer een jaarprogramma samen. en hebben we in de voorbereiding twee voorbereidende tentoonstellingen georganiseerd.