© Marcel van Kerkvoorde c/o Pictoright.nl (CISAC)

Marcel van Kerkvoorde

Beeldend kunstenaar en initiator kunst- en cultuurprojecten

Prof. dr. Sandra Schruijer tijdens event Artes Liberales

Prof. dr. Sandra Schruijer

Artes Liberales Inspirende events op inspirerende locaties
Artes Liberales, inspirerende events op spannende locaties

Uitgangspunten

 

Verdieping, verstilling en persoonlijke ontwikkeling

Dit programma is voor een ieder die toe is aan verdieping, verstilling en persoonlijke ontwikkeling. Mooi afgewogen programma's, waarin kunst, leiderschap én vrijheid een verbinding aangaan.

 

Wij bieden een viertal programma's aan. In overleg wordt het juiste programma op maat voor u samengesteld. In de programma's werken wij samen met inspirerende hoogleraren, workshopleiders en trainers.

 

Programma's die onder de huid kruipen en zich richten op verdieping, verrijking en inspiratie, vanuit het perspectief van de wereld van de kunsten. Een inspirerende locatie, tentoonstellingen en een uitdagend programma. Voor iedereen die zijn eigen ontwikkeling onder de loep wil nemen als individu én vanuit de organisatie.

 

Voor individuele deelnemers biedt Artes Liberales ruimte aan de spoorzoeker die speurt naar zaken die wellicht moeilijk te begrijpen, maar wél oneindig aantrekkelijk zijn. Een unieke gelegenheid om met gelijkgestemden een eigen ontwikkeling door te maken.

Voor bedrijven en organisaties biedt Artes Liberales dé gelegenheid om vanuit een gezamenlijke en doorleefde voedingsbodem te zoeken naar verdieping en inspiratie.

 

Dicht op de huid

 

In dit programma ontstaan, vanuit de traditie die zijn basis vindt in het eeuwenoude concept van de zeven vrije kunsten, nieuwe combinaties en overtuigingen. Dicht op de huid en ander de huid,vanuit de overtuiging dat daar de werkelijke persoonlijke vorming plaats vindt.

Uitgelicht

Die Macher, installation, oil on  canvas, 90 x 160 cm, 2009/2010
Don’t shoot the piano player, gold leaf, silver leaf, oil on metal, wood

Die Macher

 

De inhoudelijke inspiratie ligt in kranten- artikelen waarin de moderne leiderschapscrisis aan bod komt en in het boek ‘De geest van despotisme’ van Manfred F.R. Kets de Vries.

 

Fiat Lux

 

Deze tentoonstelling verbeeldt wat een crisis kan oproepen en geeft een respons in verhaal en beeld. De kunstenaars koos ik  omdat ze een gelaagd concept verbinden aan visuele rijkdom.

 

Developing beautiful balanced programs

Onder dit programma breng ik bijzondere events en trainingen op inspirerende locaties.

 

Programma's die onder de huid kruipen en zich richten op leiderschap, vanuit het perspectief van de wereld van de kunsten.

 

Wij bieden een viertal programma's aan. In overleg wordt het juiste programma op maat voor u samengesteld. In de programma's werken wij samen met inspirerende hoogleraren, workshopleiders en trainers.

 

De inspiratie voor de programma's vind ik in mijn kunstenaarschap. In mijn portfolio zijn daarvan veel voorbeelden terug te vinden. Onder aan de pagina licht ik een aantal voorbeelden er uit.

 

Artes Liberales, inspirerende events op spannende locaties
Andre Pielage, installation

De programma's

 

De hier beschreven programma's zijn een schets van wat er mogelijk is. Het definitieve programma wordt in overleg met u samengesteld.

 

Basisprogramma

Inspirerende inleiding op tentoonstelling en de lokatie brengt in een activerende vorm het thema van de tentoonstelling en het concept van de locatie in beeld. Tijdens een informele afsluiting worden de ervaringen tegen het licht gehouden en het programma afgesloten.

 

Mediumprogramma

Na het basisprogramma ademt u sfeer en inspiratie in op het Kunstfort en vervolgens wordt u tijdens het diner pensant op scherp gezet.

 

 

Plusprogramma

In dit uitgebreide dagprogramma worden alle creatieve zone's uit het programma doorlopen. Na een inspirerende ontvangst in de tentoonstelling worden in pittige sweatshops de deelnemers meegenomen in deze bijzondere ervaring. U ademt sfeer en inspiratie in op het Kunstfort en vervolgens wordt u tijdens het diner pensant op scherp gezet. Een programma dat onder de huid kruipt.

 

Locatie

 

De activiteiten vinden plaats op de bijzondere locatie van het Kunstfort bij Vijfhuizen, waar werelderfgoed, kunst, architectuur, rust en ruimte hand in hand gaan, schept dit programma de mogelijkheid tot reflectie.

 

The flaggalation,  2013, oil and ink  on canvas
Een genoeglijk gemis, Installation/Drawing

The Flaggelation

 

De ondermijning vanuit de politiek van de kunst en cultuur gaven mij het gevoel dat ik gegeseld werd; al wat ik ten diepste lief heb werd daar aangevallen.

 

 

Inspiratiebronnen

 

Een leeslijst met boeken die mij inspireren.