© Marcel van Kerkvoorde c/o Pictoright.nl (CISAC)

Marcel van Kerkvoorde

Beeldend kunstenaar en initiator kunst- en cultuurprojecten

Een genoeglijk gemis, installatie
Don’t shoot the piano player, 2000/2013, gold leaf, silver leaf, oil on metal, wood
I am your master, oil on canvas

Actueel

 

Hier vindt u een overzicht van actuele werken en tentoonstellingen die ik onder de aandacht breng.

 

Fiat lux

 

De tentoonstelling is onderdeel van een langlopend project waarbinnen ik verschillende kunstwerken en tentoonstellingen maak. Hierin onderzoek ik de huidige Europese crisis en associeer ik vanuit historische en politieke parallellen met begrippen als gelijktijdigheid, onvermijdelijkheid, onomkeerbaarheid, lot en keuze.

 

Portfolio

 

In mijn portfolio kunt u op verschillende manieren mijn werk en de door mij georganiseerde tentoonstellingen bekijken. Zo krijgt u een goed overzicht van mijn werk en werkwijze.

 

Wondering about history, politics and todays reality

Thema’s kunnen mij lang bezighouden. Je zou kunnen zeggen dat het één uit het ander voort vloeit. Tel daarbij op dat ik secundair reageer en het is duidelijk dat een gebeurtenis soms twee jaar later vorm kan krijgen. De tijd doet zijn werk. Mijn kunst is niet het resultaat van een rechtlijnig, bewust proces, noch de uitkomst van een intellectueel onderzoek.

 

Nadat gedachten zijn opgekomen, verdwijnen ze weer om vervolgens als nieuw beeld tevoorschijn te komen. Ze worden door een intuïtieve laag gefilterd. Zelf sta ik daar ook van te kijken. Mijn werk is anders en méér dan ik had kunnen bedenken. In die zin is het geëvolueerd; verder dan mijn eerste insteek.

This is no true, geënsceneerde foto
The Washing, 2012, Oil on canvas

Uitgelicht

 

Vier werken licht ik hier uit omdat ze mijn uitgangspunten goed presenteren.

 

Inspiratiebronnen

 

U kunt hier mijn inspiratiebronnen bekijken. Vooralsnog gaat het om boeken die ik gelezen heb. In de toekomst wil ik daar een actueler dagboek bijhouden zodat ik laat zien waar ik mee bezig ben.